Laserontharing bij Novo Skin Clinic

Bij Novo Skin Clinic begrijpen we dat overbeharing, zowel bij mannen als vrouwen, een veelvoorkomend en vaak storend probleem kan zijn. Daarom bieden we geavanceerde laserontharing aan met de Diode laser, erkend als een van de beste lasers op de markt. We nodigen u uit voor een vrijblijvend gesprek met onze huidtherapeute om de mogelijkheden te bespreken.

Symptomen en diagnose van overbeharing

Overmatige haargroei, bekend als hypertrichose of hirsutisme, manifesteert zich door haargroei op ongewenste plekken. Dit kan variëren van fijne haartjes in het gezicht tot donkere, dikkere haren op plaatsen waar normaal alleen mannen haar hebben. Onze huidtherapeuten bieden deskundige diagnose en advies, eventueel in samenwerking met uw huisarts.

Lasertherapie: De Palomar Vectus Diodelaser

Wij gebruiken de Palomar Vectus Diodelaser voor effectieve ontharing. Deze laser is geschikt voor zowel de fijnste als de dikste haren en kan gebruikt worden op diverse huidtypes. Met twee verschillende kopgroottes kan de Vectus laser zowel kleine als grote gebieden behandelen.

Hoeveel behandelingen zijn nodig?

Gemiddeld zijn 6 tot 8 behandelingen nodig voor maximaal resultaat. De exacte behoefte varieert per persoon en hangt af van factoren zoals haar- en huidkleur en haardikte. Onze huidtherapeute zal tijdens het intakegesprek een persoonlijk behandelplan met u opstellen.

Adviezen en nazorg

Voor de behandeling:

  • Stop vier weken vooraf met harsen en epileren.
  • Bescherm uw huid met SPF 30 of hoger vanaf vier weken voor tot zes weken na de behandeling.
  • Vermijd zonlicht, zonnebanken en zelfbruinende crèmes zes weken voor de behandeling.

Na de behandeling:

  • U kunt kleine zwellingen ervaren, die snel zullen verdwijnen.
  • Koel het behandelde gebied thuis indien nodig, en bescherm het tegen direct zonlicht met een zonnebrandcrème van SPF 30 of hoger.
  • Vermijd hete douches, sauna’s, zwemmen en intensief sporten in de eerste dagen na de behandeling.

Verwijzing en vergoeding

Een verwijzing is niet noodzakelijk voor de behandeling van overbeharing, tenzij uw zorgverzekeraar dit vereist. De vergoeding hangt af van uw polisvoorwaarden. Wij adviseren u om dit na te gaan bij uw zorgverzekeraar.