Ontdek de kracht van peelings

Bij Novo Skin Clinic onthullen we de schoonheid van uw huid met onze chemische peelings. Deze behandelingen verwijderen op gecontroleerde wijze dode huidcellen met behulp van zuren, waardoor een frissere, stralende huid aan de oppervlakte komt. Onze Dermaquest peelings, verrijkt met plantenstamcellen, vitamines en peptiden, bieden oplossingen voor diverse huidproblemen.

Peeling behandelingen

Deze behandelingen variëren in intensiteit, afgestemd op uw huidtype en conditie. Van milde peelings voor doffe huid en oppervlakkige pigmentatie tot intensievere behandelingen voor acne, fijne lijntjes en rokershuid.

Voorzorgsmaatregelen

Voor uw veiligheid en het beste resultaat, volg onze richtlijnen zoals het vermijden van zonlicht en zonnebanken voorafgaand aan de behandeling, en het gebruik van een SPF 30 of 50 zonnebrandcrème.

Behandelproces

Onze ervaren huidtherapeuten starten met een zorgvuldige reiniging en voorbereiding van uw huid. De peeling zelf kan een branderig gevoel veroorzaken, en we sluiten af met een laag beschermende SPF.

Herstelperiode

Na de behandeling kan uw huid enkele dagen vervellen, met tijdelijke roodheid. Wij zijn beschikbaar voor eventuele vragen of zorgen die u heeft tijdens het herstelproces.

Te verwachten resultaat

Na een reeks behandelingen zal uw huid een gezondere uitstraling hebben, met verbeterde structuur en vochtretentie. Regelmatige onderhoudsbehandelingen helpen het resultaat te behouden.

Behandelduur en frequentie

Een gemiddelde behandelfase omvat 4 tot 6 sessies, met een interval van 2 tot 4 weken. Onderhoudsbehandelingen worden 1 à 2 keer per jaar aanbevolen.

Adviezen en nazorg

  • Wij adviseren om u gedurende het gehele behandeltraject en 4 weken na de behandeling, de zon, zonnebank en zelfbruiningsproducten te vermijden. Desondanks dient u toch een zonnebrandcrème te gebruiken met SPF 30 of 50. Dit dient om de 2 uur herhaald te worden indien de huid toch wordt blootgesteld aan zonlicht.
  • Niet aan de velletjes te komen. Dit kan pigmentatieverschuivingen veroorzaken.
  • Vermijd het overmatig aanraken van uw huid om vervuiling te voorkomen.
  • Sauna, hete baden, zon en sporten dienen voor de eerste 48 uur na de behandeling vermeden te worden.
  • Zorg voor goede hygiëne thuis: schone kussenslopen, make-up kwasten en kleding.
  • De huid mag gecamoufleerd worden metLycogelSPF 30. Dit is een ademende camouflage die o.a. de zuurstofopname stimuleert en bevordert het herstel van de huid.
  • Roken vertraagt het wondgenezingsproces.
  • Vermijd producten met AHA, retinoïden (zoals tretinoïne) en producten met parfum, tot 3 dagen na de peeling.
  • Tot 5 uur na de behandeling dient de huid niet in aanrakingen te komen met water of een verzorgingsproduct.
  • Pas een goede huidverzorging toe met de juiste huidproducten. Uw huidtherapeut zal een passend productadvies geven.

Wanneer is behandeling niet mogelijk?

Er zijn situaties waarin een chemische peeling bij Novo Skin Clinic niet wordt aangeraden, zoals bij ontstekingen, zwangerschap, ernstige huidaandoeningen of recente kankerbehandelingen.

Vergoedingen

Sommige zorgverzekeraars vergoeden deze behandelingen geheel of gedeeltelijk onder bepaalde voorwaarden. Raadpleeg uw polis voor meer informatie.