Acne en de impact ervan

Bij Novo Skin Clinic begrijpen we hoe uitdagend acne kan zijn. Deze huidaandoening, veroorzaakt door verstopte poriën met talg en bacteriën, resulteert vaak in ontstekingen zoals rode bultjes, puistjes en onderhuidse ontstekingen. Vooral voorkomend bij tieners, maar ook bij volwassenen, kan acne emotionele en sociale stress veroorzaken.

Onze behandelaanpak

In een kosteloos kennismakingsgesprek van ongeveer 30 minuten onderzoekt de huidtherapeut je huidconditie en bespreken jullie gezamenlijk je verlangens en de behandelopties. Tijdens het gesprek waarin je samen met de huidtherapeut je huidklachten en persoonlijke gegevens doorneemt. Op grond daarvan voorzien we je van eerste inzichten en aanbevelingen, en stellen we een persoonlijk behandelplan samen. Je hebt ook de kans om vragen te stellen.

De behandeling begint met het schoonmaken van je gezicht door de huidtherapeut. Na de reiniging wordt de behandeling gestart. Er zijn verschillende soorten peelings, variërend van oppervlakkig tot diep. De huidtherapeut kiest de meest geschikte methode voor jouw situatie tijdens de afspraak. De chemische peeling wordt zorgvuldig op de huid aangebracht, wat vaak als een intens branderig gevoel wordt ervaren. Wanneer de huid aangeeft dat het genoeg is, wordt deze gekoeld, wat zorgt voor een vermindering van het branderige gevoel. De behandeling neemt gemiddeld 30 tot 45 minuten in beslag.

Herstelproces

Na de peeling kun je roodheid, afschilfering en zwelling van de behandelde huidgebieden verwachten. In de weken na de behandeling kan je huid strak aanvoelen; dit kan verlicht worden door hydraterende crèmes te gebruiken. De meeste peelingbehandelingen zijn oppervlakkig en veroorzaken weinig tot geen vervelling, waardoor je huid er na de behandeling direct fris en stralend uitziet. Bij een diepere peeling begint de huid meestal 1 tot 3 dagen na de behandeling te schilferen en droog aan te voelen, wat 4 tot 10 dagen kan aanhouden. De schilfering start vaak rond de mond, kaaklijn en wangen. Dit proces van afschilfering is normaal, omdat oude huidcellen loslaten en plaatsmaken voor nieuwe. Het is belangrijk om niet aan de losse huidschilfers te trekken om littekens en pigmentvorming te voorkomen.

Verwachte resultaten

Consistente behandelingen bij Novo Skin Clinic kunnen aanzienlijk de acne verminderen en de algehele huidtextuur verbeteren. We streven naar langdurige oplossingen en een duidelijk zichtbare verbetering van uw huid.

Behandelduur en frequentie

Vaak merken mensen al na de eerste sessie dat hun huid er stralender uitziet en prettiger aanvoelt. Voor het beste resultaat is het aanbevolen om de peelings in een kuur te volgen. Gewoonlijk worden 3 tot 6 sessies gepland met intervallen van 2 tot 4 weken. Bij oppervlakkige peelings worden deze sessies elke twee weken met toenemende intensiteit uitgevoerd. Daarna is het aan te bevelen om elke 4 tot 6 weken onderhoudsbehandelingen te ondergaan. Het is belangrijk te weten dat overmatige blootstelling aan zonlicht en roken een negatieve invloed kunnen hebben op de uitkomsten van de behandeling.

Adviezen en nazorg

  • Zorg voor een goede persoonlijke hygiëne. Verwissel uw kussensloop het liefst om de dag. Jouw kussensloop is een bron van bacteriën. Dagelijks vangt je kussen dode huidcellen en vuil van je haar op.
  • Niet de puisjes uitknijpen. Dit kan ontstekingen en littekenvorming veroorzaken. Bovendien ontstaan er hierdoor korstjes en vlekjes die moeilijk te behandelen zijn en vaak meer opvallen dan de acne zelf.
  • Vermijd heet water om uw huid mee te reinigen, zeep en veel alcohol. Dit droogt de huid uit, waardoor er als huidreactie juist meer talg wordt aangemaakt. Je huid schoonmaken met een zeepvrije huireiniger is veilig voor de gevoelige huid na een peeling en droogt je huid niet uit.
  • Hydrateer maximaal om de vochtbalans te herstellen het van belang een hydraterende crème te gebruiken om de huid te laten herstellen. meestal voel je aan dat je huid trekkerig en droog aanvoelt, hydrateer daarom de eerste twee weken na de behandeling maximaal.
  • Gebruik huidverzorging en make-up die geen parfum bevatten en op minerale basis zijn.
  • Bescherm je huid dagelijks met een SPF factor 50.

Contra-indicaties

Bij Novo Skin Clinic bespreken we eventuele contra-indicaties voorafgaand aan de behandeling. Mensen met bepaalde huidaandoeningen, allergieën of onder medische behandeling kunnen beperkingen hebben voor bepaalde acnebehandelingen.